تاثیر ذهن بر عملکرد

ذهن می­تونه تاثیرات مهمی بر بدن هر شخصی داشته باشه و بر همه فعالیت­های بدنیمون تاثیر بذاره. اینجور میشه گفت که عملکرد­های مناسب و مطلوب هر فردی به ذهنش برمی‌گرده؛ یعنی اگر فردی عملکرد نامناسبی داره، مطمئن باشین که از لحاظ ذهنی دچار یه سری درگیری‌ها هستش. برعکس افرادی که می­تونن فعالیت­ها رو به بهترین شکل انجام دهند و بهترین عملکردها رو از خودشون به نمایش بذارن، نشون دهنده اینه که ذهن سالم و پرقدرتی دارند. ارتباط بین ذهن و فعالیت، یک ارتباط دو طرفه است. هم ذهن بر فعالیت­ ها تاثیر میذاره و هم فعالیت­ ها می­تونن تاثیرات مهمی بر ذهن و مغز داشته باشند. در ادامه مطلب، دویتنس به توضیح در مورد این ارتباط دو طرفه به خصوص تاثیر ذهن بر عملکرد بیشتر می پردازد.

وقتی منفی فکر می‌کنیم تاثیر ذهن بر عملکرد بدنمون چطوره؟

حتما تا به حال متوجه شدین که استرس خیلی زیاد یا به اصطلاح جوش زدن میتونه سلامت جسم و بدن رو به خطر بندازه. وقتی که به صورت دنباله­دار فکرهای منفی تو ذهنتون باشه، این افکار باعث میشن شما مدام استرس داشته باشین و این استرس میتونه سیستم ایمنی بدنتون رو ضعیف کنه. با تضعیف سیستم ایمنی، بیماری­ها به راحتی وارد بدنتون میشن. این طوریه که میگن فلان شخص از جوش زیاد مریض شد. همین افکار که استرس‌زا هستند، فشار خون بدن رو هم بالا می‌برند.

فشار خون بالا خطرات بسیار جدی برای بدن داره و اگر پیگیری نشه حتی میتونه به شکل یک بیماری تا آخر عمر همراهمون باشه. بنابراین برای داشتن یک بدن سالم و زندگی خوب حتما از افکار منفی و استرس­زا به دور باشید و بدونید که مهم نیست در چه سنی هستید، این استرس میتونه شما رو به بسیاری از بیماری­ها مبتلا کنه و هزاران ناراحتی و درد رو برای بدنتون به همراه داشته باشه.

تاثیر ذهن بر عملکرد بدن در زمان افسردگی

در قسمت بالا خوندیم که ذهن میتونه باعث تضعیف سیستم ایمنی خودش بشه و استرس عامل این ضعیف شدن است. افسردگی و غمگین بودن هم مانند استرس میتونن تاثیرات بسیار بدی بر روی فعالیت بدن داشته باشن. تحقیقاتی که دکتر لوی از دانشگاه پیتزبرگ بر روی زنانی که سرطان سینه داشتن انجام داده، مهر تاییدی بر این صحبت­هاست. در این تحقیق تاثیر داروهای درمان سرطان سینه بر روی زنانی که از لحاظ ذهنی افسرده بودن خیلی کم بوده. یعنی این که شانس کمتری برای خوب شدن داشتن و برعکس کسانی که افکار مثبتی داشتند و بسیار شاد بودند داروها به خوبی بر روی اون­ها تاثیر داشته و شانس بیشتری برای ادامه زندگی داشتند.

این موضوع­ها نشون میده که ذهن نقش بزرگی در تندرستی انسان داره. افسردگی در موارد حادتر حتی میتونه امید به زندگی رو در افراد از بین ببره. پس خیلی مهمه که تا جای ممکن خودتون رو نبازید و ذهنتون رو مثبت نگه دارید.

ذهن و فعالیت­های بدنی سالم

در ابتدای مطلب گفتیم که رابطه ذهن و فعالیت­های بدن یک رابطه دو طرفه هست و هم ذهن میتونه بر روی عملکرد بدن تاثیر بذاره و هم فعالیت­های بدنی میتونن بر روی ذهن تاثیرات مثبتی داشته باشند. در مورد تاثیرات افکار منفی و افسردگی ذهن بر عملکرد بدن نیز کمی صحبت کردیم. حالا میخوایم در مورد تاثیر فعالیت­های بدنی بر ذهن صحبت کنیم. فعالیت­های بدنی چه تاثیری روی ذهن و عملکرد اون دارند؟ این سوالیه که میخوایم در ادامه بهش پاسخ بدیم.

تمرکز ذهن با ورزش

موضوع تمرکز بسیار مهمه و یه وقتایی میتونه حیاتی هم باشه. برای همه بارها پیش اومده که گاهی نیاز دارن بر روی یک موضوع مهم تمرکز کنن ولی موفق به این کار نمیشن. شاید به راحتی بتونیم بگیم بیش از 80% از این افراد ورزش نمی­کنن. ورزش و فعالیت­های بدنی سالم میتونه در افزایش قدرت تمرکز افراد تاثیر بسیار خوبی داشته باشه.

بر اساس تحقیقاتی که دانشگاه­های مختلف بر روی دانشجویان خود انجام دادن، ورزش تاثیر بسیار زیادی در ایجاد تمرکز داره. این تحقیق به این شکله که دانشجویانی که علاقه به ورزش دارن و فعالیت‌های بدنی مرتب توی برنامشون هست، علاوه بر تناسب اندام، توجه و تمرکز بسیار خوبی هم بر روی درس­های دانشگاهشون دارند. بنابراین برای این که تمرکز ذهن بسیار خوبی داشته باشید پیشنهاد می­کنیم حداقل روزی نیم ساعت ورزش رو به صورت مرتب در برنامتون داشته باشید. این ورزش هم بدنتون رو سالم نگه میداره و هم ذهنتون رو.

خلاقیت ذهن با فعالیت

خلاقیت ذهن از مواردیه که در زندگی شغلی و اجتماعی افراد میتونه بسیار موثر عمل کنه. این خلاقیت ذهن با فعالیت­های هوازی روزانه میتونه حسابی تقویت بشه. تحقیقی در سال 2014 انجام شد که در آن معلوم شد پیاده­روی و قدم زدن میتونه بر روی خلاقیت افراد مورد آزمایش تاثیر زیادی بذاره. حتی استفاده از تردمیل هم میتونه تو این زمینه موثر باشه. اگر شما هم شغل و جایگاهتون به شکلیه که باید هر روز نوآوری و خلاقیت داشته باشید، پیشنهاد میشه که هر روز در فضای باز به قدم زدن بپردازید و حتی اگر این کار براتون سخت و زمان‌بره می‌تونید از تردمیل در منزل استفاده کنید.

افزایش کارایی مغز با ورزش

وقتی که در حال دویدن یا انجام ورزش­های سنگین هستید متوجه می‌شوید که ضربان قلبتون افزایش پیدا می­کنه. این افزایش ضربان قلب میتونه مقدار بیشتری اکسیژن به بدن برسونه. مغز انسان هم در این دریافت اکسیژن بی­نصیب نیست. بنابراین این طور میتونیم بگیم که انجام ورزش در افزایش کارایی مغز تاثیر بسیاری داره چون اکسیژن بیشتری به اون میرسه. این عمل حتی میتونه از آلزایمر و انزوای مغز هم جلوگیری کنه.

از ذهن انسان می­توان به عنوان مرکز ستاد فرمانده­ای بدن یاد کرد. این عضو حیاتی بدن در هر حالتی که باشه تاثیری مستقیم بر روی عملکرد سیستم حرکتی و فعالیت­های بدنی ما انسان­ها داره. بنابراین ذهن میتونه بر روی تمامی فعالیت­هایی که ما در حال انجام دادنشون هستیم تاثیر بذاره. این یک ارتباط یک‌طرفه نیست. این ارتباطی دو طرفه‌ست یعنی همون‌طور که در اول مطلب گفتیم هم ذهن بر فعالیت­های بدن تاثیر داره و هم فعالیت­های بدن میتونن بر روی سلامت ذهن و روان تاثیر بذارن. در برخی از فعالیت­ها باید ذهن رو مورد بررسی و تحلیل قرار داد تا بهترین نتیجه رو داشته باشیم و در برخی دیگر باید فعالیت­هایی مشخص شده رو برای بهبود و افزایش قدرت مغز انجام بدیم.

Rate this post
مقالات مرتبط بخوانید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Table of Contents