سرعت زمان توی عصر ماشینی بیشتر شده و ارزشش زیادتر. خیلی از ما برای انجام کارهای روزانمون وقت کم میاریم و بیشتر روز رو در تلاشیم تا از برنامه فشردمون عقب نیفتیم. درسته که هدفای مختلفی و دنبال میکنیم اما اشتراکات زیادی هم داریم؛ مثلاً اینکه هممون تایم محدودی داریم و باید درست ازش استفاده کنیم. اما چی باعث میشه که با وجود همه این تلاشها و بدو بدوها بازم به هدف نرسیم یا با اون کیفیتی که میخوایم کارامونو انجام ندیم؟ و خب یه موضوع مهمتر اگه توی نبرد با سرعت زمان تسلیم بشیم و زندگی کردن یادمون بره چی؟ یه جورایی همه ما سرگردونیم و گاهی هم خسته. شاید موفقیت فرمول نداشته باشه اما سالم زندگی کردن، بهترین استفاده از منابع و نزدیک شدن به هدف فرمول داره. مجموعه دویتنس در این مطلب شمارا با مثلث طلایی به صورت کامل آشنا کرده اند.
آشنایی با مثلث طلایی چه اهمیتی داره؟
اولین بار مثلث طلایی برای ورزشکاران حرفهای پیشنهاد داده شد و به سوال خیلی از اونها که با توجه به تلاش زیاد نتیجه مطلوبی نمیگرفتن پاسخ داد. به عبارتی اولین بار مثلث طلایی به عنوان قسمت مهمی از سبک زندگی ورزشکاران معرفی شد؛ اما با گذشت زمان و وجود تحقیقات مشخص شد که همه آدمها برای موفقیت و زندگی کردن به این مثلث نیاز دارن؛ نه فقط ورزشکارا.
سبک زندگی هر فرد با توجه به اولویتها و برنامه روزانش و هدفهاش و عادتهای ریز و درشتش و هزاران چیز دیگه شکل میگیره و پیش میره و برای هر فرد متفاوته. اینکه این سبک زندگی رو شخص آگاهانه انتخاب کنه و براش وقت بذاره باعث نزدیکتر شدن به اهدافش میشه و بالعکس؛ اگه بیخیالی و عادتهای نادرست این سبک زندگی رو شکل بدن، آدم هر روز از اهدافش دورتر میشه. مثلث طلایی مهمترین بخش یک لایف استایل مناسبه که به تمام قسمتهای زندگی کمک میکنه و باعث با کیفیت شدن زندگی میشه.
مثلث طلایی چیه؟
خواب، ورزش، تغذیه؛ این سه در کنار هم سلامت بدنی و ذهنی و همچنین برنامهریزی رو ارتقا میبخشن و به صورت مستقیم و غیرمستقیم روی تمام زندگی ما تاثیر میذارن. اما چهجوری؟
تغذیه
تغذیه مناسب باعث سلامت بدن و تقویت ذهن میشه. ما برای انجام هر چه بهتر فعالیتهامون به ذهن و بدنمون نیاز داریم یا بهتر بگم به قدرت هر چه بیشترشون نیازمندیم و برای زندگی راحت باید مراقب سلامتشون باشیم. یکی از مواردی که یه کمک اون میتونیم از قدرت درونی ذهن و بدنمون استفاده بهتری کنیم تغذیهست. خوراکیهای زیادی هستن که با قرار گرفتن تو برنامه غذایی میتونن به افزایش هوش و … کمک کنن. پس برنامهریزی برای تغذیه و اهمیت دادن به اون خیلی مهمه.
علاوه بر توجه به مواردی که برنامه تغذیمون رو تشکیل میدن، زمانبندی وعدههای غذایی هم بسیار مهمه. اینکه بدن در مرحله گرسنگی قرار نگیره و همچنین تایم کافی و مناسبی رو برای هضم و کارکرد درست دستگاه گوارش داشته باشه اهمیت زیادی داره. بهترین زمانبندی غذایی به این صورته:
- صبحانه در ساعات 7 تا 8
- نهار در ساعات 12:30 تا 13
- شام در ساعات 18 تا 18:30
خواب
بر اساس پژوهشهای بخش سلامت خواب دانشکده پزشکی هاروارد، اثرات ناشی از کمبود خواب روی سلامت جسمانی و عملکرد کاری فاجعه باره؛ به طوری که در کوتاهمدت باعث تاثیر بر قدرت قضاوت، خلق و خو، توانایی یادگیری و حفظ اطلاعات میشه و احتمال بروز اتفاقات غیرمنتظره و در پی اون صدمات جدی رو بالا میبره. همچنین بیخوابیهای مکرر در بلندمدت میتونه منجر به بیماریهای جسمانی زیادی مثل دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی و حتی مرگ بشه.
همچنین طی پژوهشها ثابت شده که طی زمان قدرت تمرکز شخص پایین میاد و در نتیجه برای انجام یک کار به زمان خیلی زیادی نیاز پیدا میکنه. به عبارتی کیفیت کار شخص کاهش پیدا میکنه و از اهداف و برنامهها عقب میمونه.
ورزش
ورزش روزانه یکی از عوامل موفقیت در درازمدته؛ چراکه فعالیت بدنی هر چند کوچک، اما به طور مداوم بدن رو از بیماریهای زیادی حفظ و به عملکرد مغز کمک میکنه. همچنین در طول ورزش در بدن هورمون شادی ترشح میشه و در نتیجه روز شادتر و با انرژیتری رو خواهیم داشت و از کسالت و بیحالی دور میمونیم. ورزش در کودکی، جوانی، بزرگسالی و سالمندی لازم و ضروریه و باید در برنامه تمام اعضای خانواده گنجونده بشه.
بیشتر چهرههای برجسته در دنیا به ورزش روزانه اهمیت زیادی میدن. ریچارد برانسون، از جمله شخصیتهای شناخته شده دنیای کسب و کار، در یکی از مصاحبههاش گفته: «ورزش مغز را فعال نگه می دارد. من با حفظ آمادگی جسمانی خود میتوانم روزانه دو برابر کار بیشتری انجام دهم».
تغذیه مناسب، خواب کافی و ورزش، مثلث طلایی هست که میتونه عملکرد مارو تا سه برابر افزایش بده. این مثلث میتونه از کسالت و بی حالی نجاتمون بده و کمک کنه تا زندگی شادتر و سالمتری داشته باشیم. امیدوارم در مسیر تلاش برای رسیدن به هدفهامون، خودمون و لذت بردن از زندگی رو فراموش نکنیم و بهترین استفاده رو از زمان محدودمون بکنیم.