رژیم غذایی گیاه خواری

امروزه رژیم‌های بسیاری جهت لاغری یا چاقی توسط پزشکان متخصص ارائه می‌شود. اما برخی از رژیم‌ها نیز بر اساس سلیقه‌ی شخصی و نوع ذائقه‌ی هر فردی طراحی شده اند. برخی افراد در جامعه به مصرف پروتئین‌های حیوانی علاقه‌مند هستند. اما برخی دیگر صرفاً فرآورده‌های گیاهی را مصرف می‌کنند. همین موضوع باعث طراحی رژیم‌هایی مانند رژیم گیاهخواری شده است. اما خود رژیم‌های گیاهخواری نیز خود به چندین گروه تقسیم می‌شوند. هر فردی بسته به نوع ذائقه‌ی خود به یکی از این رژیم‌ها روی می‌آورد. داشتن یک رژیم متناسب با انواع ورزش هایی که می کنید، سبک زندگی جذاب تری را برای شما ایجاد می کند.

آشنایی با انواع رژیم‌های گیاهخواری

اغلب مردم در بین رژیم‌های غذایی گیاهخواری نمی‌توانند انتخاب درستی داشته باشند حداقل نه تا زمانی که هیچ یک از آنها را نشناسند. از همین رو بهتر است قبل از پیوستن به گروه‌های گیاهخواری با انواع آن آشنایی داشته باشید:

  • وگن

در بین انواع رژیم‌های گیاهخواری وگن‌ها جزو سخت‌گیرترین‌ها محسوب می‌شوند. این گروه اغلب از هیچ یک از فرآورده‌های حیوانی استفاده نمی‌کنند. در رژیم این افراد انواع گوشت‌ها، تخم‌مرغ و حتی فرآورده‌های لبنی جایی ندارد. حتی گروهی از آنها باتعصب بیشتری نسبت به رژیم خود برخورد می‌کنند. این افراد هیچ‌وقت از وسایل یا لباس‌هایی که به‌گونه‌ای با حیوانات در ارتباط است نیز استفاده نمی‌کنند.

  • لاکتو وجترین

گروه لاک توها نسبت به وگن‌ها از سخت‌گیری کمتری برخوردار هستند. آنها تنها از انواع گوشت در برنامه غذایی خود استفاده نمی‌کنند. شما در این رژیم می‌توانید از فرآورده‌های لبنی مانند شیر، پنیر، ماست و کره به‌راحتی استفاده نمایید.

  • او و وجترین

گزینه مشترکی در تمام رژیم‌های گیاهخواری باید به آن توجه داشت، عدم مصرف انواع گوشت‌ها است. در رژیم او و وجترین نیز مانند رژِیم لاکتو از فرآورده‌های لبنی مرتبط با حیوانات نباید استفاده کرد. اما تفاوتی که این رژیم با سایر روش‌ها دارد، مصرف تخم‌مرغ و تخم سایر پرندگان است. 

  • لاکتو او و وجترین

اگر شما از دوستداران حیوانات هستید وقت دارید جزو افرادی باشید که پایبند رژیم گیاهخواری هستند، می‌توانید از این رژیم پیروی کنید. رژیم لاکتو اوو وجترین بر خلاف سایر رژیم‌های گیاهخواری تنها نسبت به مصرف گوشت حساسیت دارند. این گروه تمام فرآورده‌های لبنی و انواع تخم‌مرغ‌ها را نیز در طول رژیم خودمصرف می‌کنند. 

  • پولوتاریاها

این گروه از گیاهخواران، بر خلاف سایر گروه‌ها نسبت به گوشت مرغ محدودیت ندارند. به همین دلیل بیشتر به آن‌ها شبه گیاهخواری گفته می‌شود. این افراد فرآورده‌های لبنی را نیز به‌راحتی می‌توانند مصرف کنند. اما برای مصرف گوشت قرمز و آبزیان دارای محدودیت هستند.

آیا رژیم گیاهخواری دارای فوایدی برای بدن افراد هست یا خیر؟

هدف از انتخاب یک رژیم غذایی رسیدن به‌سلامت جسمی و زندگی سالم‌تر است؛ بنابراین قبل از انتخاب رژیم باید با تمام فواید و مضرات این نوع رژیم‌ها آشنایی داشته باشید. در این قسمت مشاوران ما در دویتنس به تعدادی از فواید رژیم گیاهخواری اشاره می‌کند. باید بدانید که گوشت به‌خودی‌خود علاوه بر فواید بسیار برای بدن دارای معایبی نیز است. به همین دلیل این مواد غذایی در رژیم‌های گیاهخواری جایگاهی نخواهد داشت.

  1. کاهش سریع وزن در مدت‌زمان معلوم:

اغلب افراد به دنبال روشی برای سرعت‌بخشیدن به لاغری خود هستند. جالب است بدانید که گیاهخواری یکی از رژیم‌هایی است که با حفظ سلامت درونی بدن شما را به وزن ایدئال خود نزدیک‌تر می‌کند. 

  • کاهش احتمال بدن به انواع سرطان‌ها در طول زندگی

افرادی که از انواع گوشت‌ها در رژیم‌های خود استفاده می‌کنند، توجه کمتری به گیاهان و یا فرآورده‌ی گیاهی دارند. اما در واقع این گیاهان هستند که شما را از ابتلا به خیلی از بیماری‌ها دورنگه می‌دارند. سرطان یکی از بیماری‌هایی است که پس از ابتلا به آن راه فراری وجود نخواهد داشت. به همین دلیل قبل از ابتلا بهتر است به دنبال راه‌حل مناسب باشید. رژیم‌های گیاهخواری با دریافت فیبر بالا، می‌تواند از ابتلای بدن به سرطان‌های مرتبط با سیستم گوارشی جلوگیری می‌کند.

  • کاهش میزان قند خون

قند خون یا همان دیابت بیماری است که می‌تواند منجر به یک زندگی آزاردهنده یا مرگ تدریجی در افراد شود. رژیم گیاهخواری می‌تواند از ابتلای شما به دیابت نیز جلوگیری کند. زیرا مصرف فرآورده‌های گیاهی می‌تواند میزان قند خون شما را در سطح نرمال نگه داشته از بالارفتن آن نیز جلوگیری نماید.

  • حفظ سلامت قلب در افراد میان‌سال

اغلب افرادی که در سنین جوانی به مصرف فرآورده‌های گوشت در مقدار زیاد مشغول هستند، در سنینی بالاتر دچار بیماری‌های قلبی می‌شوند. رژیم گیاهخواری می‌تواند از افزایش کلسترول خون جلوگیری کرده و پمپاژ به‌موقع خون نیز کمک می‌کند. فرآورده‌های گیاهی از افزایش میزان چربی نیز جلوگیری می‌کند.

چالش‌های پیشرو برای رژیم‌های گیاهخواری

هر نوع رژیمی در کنار مزایایی که دارد، افراد را با چالش‌هایی نیز روبرو خواهد کرد. افرادی که رژیم‌های گیاهخواری را انتخاب می‌کنند. باید برای چالش‌هایی احتمالی نیز آمادگی کافی داشته باشند. در ادامه به چند مورد از این چالش‌ها اشاره خواهیم کرد:

  • عدم مصرف گوشت باعث کاهش میزان آهن در بدن شده و ممکن است افراد را به مرز کم‌خونی نزدیک کند.
  • موردی که باید گیاهخواران به آن توجه کنند، کاهش میزان پروتئین، کلسیم و ید در بدن است.
  • ویتامین ب 12 یکی از ویتامین‌هایی است که در صورت نبود آن می‌توان آسیب‌های آن را مشاهده کرد. 

برای دریافت بیشتر اطلاعات درباره رژیم غذایی گیاه خواری و ورزش های متناسب با آن، بهتر است با مشاوره بدنسازی رایگان دویتنس تماس بگیرید.

Rate this post
مقالات مرتبط بخوانید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *